Haaveiletko vuorista ja kiipeämisestä maailman upeimmille huipuille Himalajalla? Toteutamme yhteistyössä Matkatoimisto Aventuran kanssa vuorivalmennusprojekteja, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmasi!

Haaveiletko vuorista ja kiipeämisestä maailman upeimmille huipuille Himalajalla? Toteutamme yhteistyössä Matkatoimisto Aventuran kanssa vuorivalmennusprojekteja, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmasi!

Lue lisää: Aventura x Raatamo – vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja kiipeilymatka Lobuche Eastille 2023–2024

Aventura x Raatamo – vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja kiipeilymatka Lobuche Eastille 2023–2024

Aventura ja Raatamo järjestävät yhteistyössä vuoden mittaisen ryhmävalmennuksen, joka valmistaa edessä odottavaan haasteeseen: 6119 metrin korkeuteen kohoavan Lobuchen itäisen huipun valloitukseen keväällä 2024! Valmennusjakso käynnistyy maaliskuussa 2023. Jakson aikana treenaat fyysisen kuntosi tehtävän vaatimalle tasolle motivoivassa ryhmässä kokeneiden ammattilaisten opastuksella, kehittäen monipuolisesti suorituskykyäsi ja valmiuksiasi vuoristovaellukseen ja vuorikiipeilyyn. Yhteinen projekti huipentuu vuorikiipeilymatkaan Himalajalle keväällä 2024. 

Osallistuminen tälle vuorivalmennusjaksolle ja Lobuche Eastin kiipeilymatkalle ei edellytä sinulta urheilutaustaa, kovaa kuntoa tai kiipeilykokemusta vaan kiinnostusta lajiin, intohimoa vuoriin ja sitoutumista harjoitteluun.


Ryhmävalmennuksen sisältö

  • Yhteiset tapaamiset kuukausittain (kenttätestit, yhteiset treenit, harjoitusleiri maastossa)
  • Progressiivinen, kahden kuukauden välein päivittyvä harjoitusohjelma
  • Edistymisen seuranta: yhteisten testien lisäksi työkalut oman harjoittelun seurantaan
  • Tietoa mm. vuorikiipeilyn kuormitustekijöistä, olosuhteiden vaikutuksista, harjoittelun perusteista sekä tiimityöskentelystä retkikuntatoiminnassa
  • Sosiaalinen treenialusta: yhteisen keskustelun mahdollistava ryhmä, jonka avulla tavoitat myös valmentajasi

Valmennuksesta

Aloituspäivä Helsingissä maaliskuussa 2023 tarjoaa perustiedot matkasta ja valmennuksesta. Täällä tapaat retkikuntasi ensimmäisen kerran. Saat infoa matkan käytännön asioista, kuten vakuutuksista ja varusteista. Kerromme myös vuorikiipeilyn vaatimuksista ja siitä, miten niihin voidaan valmistautua valmennusjakson aikana.

Valmennus koostuu progressiivisesti etenevästä harjoitusohjelmasta, yhteisistä fysiikkaharjoituksista ja pitkästä maastoharjoituksesta. Vuoden mittainen harjoitusohjelma jakautuu harjoitteluun totuttavaan vaiheeseen, peruskuntokauteen ja suoritukseen valmistavaan kauteen ja rakentuu lajinomaisesta voima- ja kestävyysharjoittelusta. 

Harjoittelun ohessa käsitellään vuorikiipeilyn fyysisten kuormitustekijöiden lisäksi psyykkisiä ja sosiaalisia kuormitustekijöitä sekä olosuhteiden vaikutusta. Valmennuksessa pääset hyvissä ajoin tutustumaan ryhmääsi ja harjoittelemaan retkikuntatoimintaa. 

Fysiikkaharjoittelu aloitetaan kenttätesteillä, yksinkertaisilla ryhmässä suoritettavilla kestävyyden, lihasvoiman ja kehonhallinnan testeillä, joilla tehdään näkyväksi yksilöllisiä vahvuuksia ja kehitystarpeita. Kenttätestit toistetaan projektin aikana

Yhteisissä harjoituksissa tehdään voimaharjoittelua ja erilaisia vuorikiipeilijän tyyppiharjoitteita kestävyysominaisuuksien kehittämiseksi. 

Maastoharjoitus on reilun vuorokauden mittainen yksittäinen lajinomainen kestävyys- ja taitoharjoitus. Harjoituksen aikana pääset tutustumaan myös matkalla käytettäviin varusteisiin ja niiden käyttöön.

Harjoitusohjelma koostuu vuorikiipeilijälle tarkoituksenmukaisesta voima- ja kestävyysharjoittelusta. Saat myös työkaluja harjoittelun ja edistymisen seurantaan: esimerkiksi ohjeita sykeohjattuun harjoitteluun sekä harjoituspäiväkirjan.

Tukea harjoitteluun saat muilta ryhmäläisiltä sekä valmentajilta, jotka auttavat tarvittaessa kysymyksissä ja harjoitusohjelman soveltamisessa erilaisissa tilanteissa.

Valmentajat

Valmentajina toimivat Aventuran matkanjohtaja, vuorikiipeilijä Anni Penttilä ja Raatamon valmentaja, liikuntafysiologi Jussi Konttinen. 

Anni on kokenut vuorikiipeilijä ja seikkaillut mm. Argentiinan, Himalajan, Tansanian ja Alaskan vuorilla. Mainittakoon myös, että Anni nousi Mt. Everestin huipulle vuoden 2021 keväällä! Vuorikiipeilyn lisäksi Anni harrastaa monipuolisesti urheilua niin polkujuoksun kuin maastopyöräilyn parissa.

Jussi on Raatamon perustaja ja liikuntafysiologi (TtM). Jussilla on 15 vuoden kokemus erityisammatteihin ja vaativissa olosuhteissa tehtäviin suorituksiin liittyvän toimintakyvyn arvioinnista ja kehittämisestä. Raatamossa Jussi on erikoistunut tavallisten ihmisten valmentamiseen epätavallisiin suorituksiin.

Alustava aikataulu

11.3.2023 Aloituspäivä Helsingissä klo 11-13
22.4.2023 Lähtötason testaus Helsingissä klo 14-17
4-5/2023 Tekniikkaa ja totuttelua harjoitteluun
6-9/2023 Peruskuntokausi
7/2023 Ei ohjattuja yhteisiä treenejä
10/2023-02/2024 Valmistava kausi ja testaus
12/2023 Pitkä maastoharjoitus

Matkalle ilmoittautuminen

MATKAN KESTO 18 päivää, perillä 16 yötä, vaellus 14 pv.

LÄHTÖ 02.04.2024–19.04.2024

MATKAN JA VALMENNUKSEN YHTEISHINTA  4 900 €

Matka ja valmennus varataan yhtenä kokonaisuutena Aventuralta. Kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä kannattaa kääntyä Aventuran puoleen. Matkan tiedot, varauslomakkeen ja yhteystiedot lisätietoja varten löydät Aventuran sivuilta:

Kaikissa valmennukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Raatamoon: 0408269933 tai info(at)raatamo.fi.