Mera Peak 2025

Aventura x Raatamo – Vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja kiipeilymatka Mera Peakille 2025. Haaveiletko vuorista ja kiipeämisestä maailman upeimmille huipuille Himalajalla? Toteutamme yhteistyössä Matkatoimisto Aventuran kanssa vuorivalmennusprojekteja, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmasi!

Lue lisää: Aventura x Raatamo – vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja kiipeilymatka Mera Peak 2024-2025

Aventura x Raatamo – Vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja kiipeilymatka Mera Peakille 2025

Aventura ja Raatamo järjestävät kuuden kuukauden mittaisen valmennusjakson, joka huipentuu unohtumattomaan kiipeilymatkaan ja nousuun Mera Peakin 6476 metriin kohoavalle huipulle keväällä 2025.

Pitkä vaellus vaativassa maastossa vaatii kestävyyttä ja sitkeyttä. Vuoristossa korkea ilmanala lisää haastetta. Ensimmäinen korkealle huipulle nousu jännittää. Meiltä kysytään usein, miten parhaiten valmistautua tällaisiin haasteisiin. Hyödynnä mahdollisuus ja tule mukaan oppimaan ja kehittymään!

Nepalin korkein vaellushuippu Mera Peak sopii ensimmäiseksi huiputukseksi vuorikiipeilystä kiinnostuneelle. Rauhallinen nousutahti takaa hyvän akklimatisoitumisen ja antaa hyvät edellytykset huipun saavuttamiseksi. Ryhmävalmennuksen aikana opit, millainen fyysinen harjoittelu valmistaa vuorikiipeilyyn ja miten sinun kannattaa oma taustasi huomioiden harjoitella. Ryhmän tuki motivoi ja kokeneet ammattilaiset ovat apunasi. Valmennuksen aikana tutustut myös tarvittaviin varusteisiin ja köysitekniikoihin.

Osallistuminen tälle vuorivalmennusjaksolle ja Lobuche Eastin kiipeilymatkalle ei edellytä sinulta urheilutaustaa, kovaa kuntoa tai kiipeilykokemusta vaan kiinnostusta lajiin, intohimoa vuoriin ja sitoutumista harjoitteluun.


Ryhmävalmennuksen sisältö

● Kahdeksan yhteistä tapaamista: kenttätestit, yhteiset treenit, harjoitusleiri maastossa

● Progressiivinen, kuuden viikon välein päivittyvä harjoitusohjelma voima- ja kestävyysharjoitteluun

● Henkilökohtainen kehityskeskustelu valmentajan kanssa

● Edistymisen seuranta: yhteisten testien lisäksi työkaluja oman harjoittelun seurantaan

● Paljon hyödyllistä tietoa mm. vuorikiipeilyn kuormitustekijöistä ja optimaalisesta harjoittelusta, olosuhteiden vaikutuksista, varusteista ja tiimityöskentelystä retkikuntatoiminnassa

● Sosiaalinen treenialusta: yhteisen keskustelun mahdollistava ryhmä, jonka avulla tavoitat myös valmentajasi

Valmennuksesta

Valmennus koostuu progressiivisesti etenevästä harjoitusohjelmasta, yhteisistä fysiikkaharjoituksista ja pitkästä maastoharjoituksesta.

Henkilökohtaisessa kehityskeskustelussa käydään läpi harjoitusohjelman soveltamista juuri sinun tapauksessasi.

Puolen vuoden mittainen harjoitusohjelma jakautuu harjoitteluun totuttavaan vaiheeseen, peruskuntokauteen ja suoritukseen valmistavaan kauteen ja rakentuu vuorikiipeilijälle tarkoituksenmukaisesta voima- ja kestävyysharjoittelusta. Lisäksi saat ohjeita mm. liikkuvuusharjoitteluun.

Fysiikkaharjoittelu aloitetaan kenttätesteillä, yksinkertaisilla ryhmässä suoritettavilla kestävyyden, lihasvoiman ja kehonhallinnan testeillä, joilla tehdään näkyväksi yksilöllisiä vahvuuksia ja kehitystarpeita. Kenttätestit toistetaan projektin lopulla.

Yhteisissä voimaharjoituksissa perehdytään kestävyyslajien ja erityisesti vuorikiipeilijän voimaharjoitteluun perusteista lähtien. Kestävyystreeneissä pääpaino on mäki- ja maastoharjoituksissa, edeten perusasioista erilaisiin vuorikiipeilijän tyyppiharjoitteisiin.

Maastoharjoitus on reilun vuorokauden mittainen lajinomainen kestävyys- ja taitoharjoitus. Maastoharjoituksen aikana pääset tutustumaan myös matkalla käytettäviin kiipeilyvarusteisiin ja niiden käyttöön.

Harjoittelun ohessa käsitellään vuorikiipeilyn fyysisten kuormitustekijöiden lisäksi psyykkisiä ja sosiaalisia kuormitustekijöitä sekä olosuhteiden vaikutusta suoriutumiseen. Valmennuksessa pääset tietysti myös hyvissä ajoin tutustumaan omaan ryhmääsi.

Aloituspäivä Helsingissä syyskuussa 2024 tarjoaa sinulle perustiedot matkasta ja valmennuksesta. Täällä tapaat ryhmäsi ensimmäisen kerran! Saat infoa matkan käytännön asioista, kuten vakuutuksista ja varusteista. Kerromme myös vuorikiipeilyn vaatimuksista ja siitä, miten niihin voidaan valmistautua valmennusjakson aikana.

Tukea harjoitteluun saat muilta ryhmäläisiltä sekä valmentajilta, jotka auttavat tarvittaessa kysymyksissä ja harjoitusohjelman soveltamisessa erilaisissa tilanteissa.

Valmentaja

Valmentajana toimii Raatamon valmentaja Jussi Konttinen. Jussi on Raatamon perustaja ja liikuntafysiologi (TtM). Jussilla on lähes 20 vuoden kokemus erityisammatteihin ja vaativissa olosuhteissa tehtäviin suorituksiin liittyvän toimintakyvyn arvioinnista ja kehittämisestä. Raatamossa Jussi on erikoistunut tavallisten ihmisten valmentamiseen epätavallisiin suorituksiin. Jussi harrastaa, myös vapaa-ajalla, kestävyyslajeja ja kiipeilyä monipuolisesti.

Jussin lisäksi projektin aikana tutuksi tulevat myös muut Raatamon koutsit ja tietysti vuorikiipeilyn ja matkan asiantuntijoina toimivat Aventuran kokeneet oppaat.

Alustava aikataulu

Aikataulu 2024

14.9.2024 Infopäivä Helsingissä

28.9.2024 Kenttätestit

12.10.2024 Voimapäivä

2.11.2024 Mäkitreeni

23.11.2024 Voimapäivä

Viikko 52 Mäkitreeni

Aikataulu 2025

Tammi-helmikuu 2025 Pitkä mäkitreeni

Maaliskuu 2025 Maastoharjoitus

Lopputestit

Matkalle ilmoittautuminen

MATKAN KESTO 22 päivää, perillä 20 yötä, vaellus 17 pv

LÄHTÖ 28.3.2025–18.4.2025

MATKAN JA VALMENNUKSEN YHTEISHINTA  5090 €

Matka ja valmennus varataan yhtenä kokonaisuutena Aventuralta. Kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä kannattaa kääntyä Aventuran puoleen. Matkan tiedot, varauslomakkeen ja yhteystiedot lisätietoja varten löydät Aventuran sivuilta:

Kaikissa valmennukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Raatamoon: 0408269933 tai info(at)raatamo.fi.