Juokse ensimmäinen 5 km, aloita polkujuoksuharrastus tai valmistaudu ensimmäiseen polku-ultraan! Valmentajamme auttavat sinua eteenpäin harrastuksessasi ja treeni parhaassa porukassa motivoi. Loppusyksyn Polkujuoksukoulu Helsingin Paloheinässä starttaa 11.10.2023. Tule mukaan!

Juoksukoulut LoppuSyksy 2023

Raatamon juoksukoulut tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia treenejä kaikentasoisille juoksijoille aivan juoksuharrastuksen alkutaipaleelta pidemmille metsäpoluille ja aina ultramatkoille asti. Juoksukoulujen lisäksi järjestämme vuoden mittaan workshoppeja juoksun eri teemoista, avoimia yhteislenkkejä ja välinekokeiluja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Polkujuoksukoulu 11.10.- 22.11.2023

Paloheinä, Helsinki

Juoksuvalmennus

Raatamon polkujuoksukoulussa opit juoksutekniikkaa erilaisille poluille, kehität juoksuvoimaa ja juoksun taloudellisuutta, saat tietoa oman harjoittelun kestävään suunnitteluun sekä muita hyödyllisiä perustietoja monipuolisen polkujuoksuharrastuksen alkutaipaleelle. 

Aiempaa polkujuoksukokemusta ei tarvita. On kuitenkin hyvä, jos pystyt juoksemaan lyhyitä matkoja.

Ryhmä tapaa keskiviikkoisin 11.10.- 22.11.2023 klo 18 Paloheinän ulkoilumajan edessä (Pakilantie 124, Helsinki). Huom. syyslomaviikko 42 lomaillaan, joten keskiviikkona 18.10. ei ole treenejä.

Kurssi koostuu kuudesta 75 minuutin mittaisesta treenistä, joissa perehdytään polkujuoksun erityispiirteisiin, harjoitellaan hyvän juoksutekniikan toteuttamista poluilla sekä ylä- ja alamäkitekniikkaa, käydään läpi juoksuharjoittelun ohjelmointia ja tehdään eritehoisia treenejä poluilla. Kurssilla opit myös polkujuoksijan oheisharjoittelua ja kehonhuoltoa.

Polkujuoksukoulun ohjaajana toimii Raatamon juoksuvalmentaja, ultrajuoksija Antti Rautio.

Polkujuoksukoulun hinta on 119€.

Juoksun alkeet -kurssi

Eläintarha, Helsinki

Juoksun alkeet -kurssi koostuu kuudesta tunnin mittaisesta treenistä. Kurssilla perehdytään juoksun tekniikkaan, tehdään juoksun aloitusta tukevia oheisharjoituksia ja tietysti juostaan yhdessä, ensin vähän kerrallaan. Kurssilla opit myös juoksijan kehonhuoltoa ja harjoittelun oikeaa mitoittamista, jotta välttäisit vammat ja ylikuormituksen.

Ryhmä tapaa Eläintarhan urheilukentän parkkipaikalla (Vauhtitie 6, Helsinki). Kurssin aikataulut päivitetään myöhemmin.

Treenaa kestävä pohja juoksuharrastuksellesi motivoivassa porukassamme osaavan valmentajan johdolla!

Juoksun alkeet -ryhmää valmentaa Raatamon juoksuvalmentaja, fysioterapeutti (YAMK) Hedvig Lundsten.


Ultrajuoksuvalmennus

Juoksija vuoristossa

Raatamon ultrajuoksun pienryhmävalmennus sopii ensimmäiselle pitkälle matkalle tähtäävälle, ehkä jo lyhyempiä tunturijuoksuja kokeilleelle. Valmennuksen pääpaino on vuori- ja tunturijuoksussa, mutta sileälläkin viihtyvät saavat eväitä harrastukseen. Ultrajuoksijan tie on raskas eivätkä kurssit korvaa lukemattomia yksinäisiä harjoitustunteja tien päällä tai tiettömässä maastossa. Ultrajuoksukurssiltamme saat kullanarvoista tietoa ja osaamista harjoittelusi tueksi ja vältät myös pahimmat sudenkuopat sekä harjoittelussa että kohdetapahtumassa. 

Valmennus koostuu kahdesta verkkotapaamisesta/luennosta ja neljästä yhteisestä harjoituksesta, harjoitusohjelmasta, joka on skaalattavissa eri lähtötasojen mukaan sekä henkilökohtaisesta konsultoinnista harjoitusohjelman sovittamiseksi tai tarkistamiseksi.

Ensimmäinen etätapaaminen on projektin kick-off, jossa käydään läpi osallistujien taustaa ja tavoitteita sekä käsitellään mm. ultrajuoksuharjoittelun ohjelmointia. Toisen luennon aiheena ovat ainakin energia-aineenvaihdunta ja ravitsemus ulrajuoksussa. 

Yhteisissä harjoituksissa pääkaupunkiseudun kohteissa, kuten Malminkartanonhuipulla, tehdään mäkitreenejä ja muita tyyppiharjoitteita, tutustuen samalla myös välineisiin ja tekniikkaan.

Ultrajuoksu Raatamo

Lähtötaso: pystyt valmennuksen alussa yli 20 km lenkkeihin tasaisella ja sinulle on kertynyt kokemusta myös polkujuoksusta.

Ultravalmentajana toimii Antti Rautio

Kysy lisää tulevista valmennusjaksoista:

info(at)raatamo.fi


VALMENTAJAT

Juoksija

Hedvig Lundsten

Hedvig on kokenut juoksun alkeiskurssiemme ja juoksutekniikkatreeniemme ohjaaja. Hedvig on aktiivinen kuntojuoksija ja tuntee hyvin harrastajan haasteet, oli kyse sitten ensimmäisestä kilometristä tai ensimmäisestä maratonista. Hedvigin ohjaamana moni raatamolainen onkin menestyksekkäästi juossut ensimmäisen vitosen tai kympin juoksutapahtumansa! Hedvig on myös pidetty työporukoiden juoksuttaja.

Juoksukoulujen lisäksi Hedvig on monelle tuttu myös Raatamon Juoksijan Pilates -treenien ohjaajana.

Koulutukseltaan Hedvig on fysioterapeutti (YAMK), Physiopilatesohjaaja (FIHF), PhysioTrainer (FIHF) ja Ravintovalmentaja (FIHF). 

Hedvig on kannustava ja perusteellinen ohjaaja. Hedvigin treeneissä sekä haastetta että sopivia vaihtoehtoja löytyy kaikentasoisille juoksijoille.

Polkujuoksija

Antti Rautio

Antilla on vuosien kokemus eri tasoisten polkujuoksukoulujen suunnittelusta ja toteuttamisesta ja juoksijoiden valmentamisesta. Antti on ultrajuoksija, joka kiertää niin kotimaisia polku-ultria kuin vuoristoultria maailmalla. Antti on juossut mm. 128 km Transgrancanaria -kisoja, Karhunkierroksen satamailisen sekä tuoreimpana saavutuksena UTMB:n 170 km viime vuonna. Tällä hetkellä Antti treenaa Tor des Géants -polkujuoksukilpailun 330 kilometrin matkalle.

Antti on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja hänellä on kattava täydennyskoulutus outdoor-lajeissa: polkujuoksun ohjaajakoulutuksen lisäksi erityisosaamista löytyy mm. hiihdossa ja maastopyöräilyssä.

Ohjaajana Antti on rento, mutta vaativa ja analyyttinen. Antti huomioi aina yksilöllisiä tarpeita ja auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi. 

Sami Hiendanpää

Sami Hiedanpää


Valmennus ja testaus

Tarvitsetko henkilökohtaista valmennusta tai treeniohjelmaa? Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi, niin katsotaan voimmeko auttaa. Tietoa henkilökohtaisen valmennuksen ratkaisuistamme ja yhteydenottolomakkeen löydät täältä.

Asiakkaanamme saat kumppanimme Pihlajalinnan Pikku Huopalahden kuormituslaboratorion kuntotestit etuhintaan. Teemme tarvittaessa myös kenttätestejä syke- ja laktaattimittauksin.