Juokse ensimmäinen 5 km, aloita polkujuoksuharrastus tai valmistaudu ensimmäiseen pitempään polkujuoksutapahtumaasi! Raatamon kevään 2024 juoksukoulut starttaavat huhtikuussa.Varaa paikkasi nyt!

Juoksukoulut 2024

Juoksun alkeet 8.4. – 13.5.2024 Eläintarha, Helsinki

Juoksun alkeet -kurssi koostuu kuudesta tunnin mittaisesta treenistä. Kurssilla perehdytään juoksun tekniikkaan, tehdään juoksun aloitusta tukevia oheisharjoituksia ja tietysti juostaan yhdessä, ensin vähän kerrallaan. Kurssilla opit myös juoksijan kehonhuoltoa ja harjoittelun oikeaa mitoittamista, jotta välttäisit vammat ja ylikuormituksen.

Ryhmä tapaa maanantaisin 8.4. -13.5. klo 18:30 Eläintarhan urheilukentän parkkipaikalla (Vauhtitie 6, Helsinki).

Treenaa kestävä pohja juoksuharrastuksellesi motivoivassa porukassamme osaavan valmentajan johdolla!

Juoksun alkeet -ryhmää valmentaa Raatamon juoksuvalmentaja, fysioterapeutti (YAMK) Hedvig Lundsten.

Juoksun alkeet -kurssin hinta on 119 €. Varaa paikkasi verkkokaupastamme.

Kevään Polkujuoksukoulut, Paloheinä, Helsinki

17.4. – 29.5.2024 (täynnä)

29.4.-3.6.2024

Juoksuvalmennus

Raatamon polkujuoksun peruskurssilla opit juoksutekniikkaa erilaisille poluille, kehität juoksuvoimaa ja juoksun taloudellisuutta, saat tietoa oman harjoittelun kestävään suunnitteluun sekä muita hyödyllisiä perustietoja monipuolisen polkujuoksuharrastuksen alkutaipaleelle. 

Aiempaa polkujuoksukokemusta ei tarvita. On kuitenkin hyvä, jos pystyt juoksemaan lyhyitä matkoja.

Kurssi koostuu kuudesta 75 minuutin mittaisesta treenistä, joissa perehdytään polkujuoksun erityispiirteisiin, harjoitellaan hyvän juoksutekniikan toteuttamista poluilla sekä ylä- ja alamäkitekniikkaa, käydään läpi juoksuharjoittelun ohjelmointia ja tehdään eritehoisia treenejä poluilla. Kurssilla opit myös polkujuoksijan oheisharjoittelua ja kehonhuoltoa.

Kevään 2024 kurssit Paloheinässä

  • Keskiviikkoisin 17.4. – 29.5 (täynnä)
  • Maanantaisin 29.4.-3.6.klo 18

Polkujuoksukoulun ohjaajana toimii Raatamon juoksuvalmentaja, ultrajuoksija Antti Rautio.

Polkujuoksukoulun hinta on 119€.

Polkujuoksun jatkokurssi 2024

polkujuoksua

Polkujuoksun jatkokurssimme treenaa yhdessä joulukuusta 2023 alkaen aina elokuuhun 2024 asti. Tavoitteena on juosta kauden aikana kullekin kurssilaiselle sopiva polkujuoksutapahtuma. 

Kurssi sopii sinulle, jos olet jo hieman perehtynyt polkujuoksuun, omatoimisesti tai esimerkiksi Raatamon polkujuoksun peruskurssilla. Eniten saat irti kurssista, jos sinulla on tähtäimessä tulevalla kaudella joku polkujuoksutapahtuma: ensimmäinen tai aiempia vähän vaativampi, matka voisi olla luokkaa 20-43 km.

Kurssillamme opit treenaamaan tavoitelähtöisesti ja kestävästi. Saat myös tietoa ja työkaluja oman harjoittelusi ja edistymisesi seurantaan. Kuukausittaisissa yhteisissä treeneissä teemme polkujuoksijan tyyppiharjoitteita, peruskuntokauden treeneistä aina valmistavan kauden viimeistelytreeneihin.

Kurssin aikana käsittelemme  energiansaantia ja nesteytystä pitkäkestoisessa suorituksessa ja harjoittelemme näitä myös käytännössä. Lisäksi perehdymme varusteisiin ja kisojen turvallisuusasioihin

Kurssin hinta on 249 €.

Ohjaajina toimivat Raatamon juoksuvalmentaja, ultrajuoksija Antti Rautio ja Raatamon päävalmentaja, liikuntafysiologi Jussi Konttinen.

Aikataulu

Joulukuu 2023
Su 17.12.2023 klo 11-13, Malminkartano, Helsinki

Tammikuu 2024
Ke 10.1. klo 17-18 Zoom: Kick-off
Su 14.1.2024 klo 11-13, paikka tarkentuu

Helmikuu
Su 11.2. klo 11-13, paikka tarkentuu

Maaliskuu
Ke 6.3. klo 17-18 Zoom
Ke 13.3. klo 18-19, Pirkkolan urheilupuisto

Huhtikuu
Su 14.4. klo 11-13, paikka tarkentuu
Ma 15.4. klo 17-18 Zoom

Toukokuu
Ke 15.5. klo 19:30, Pirkkolan urheilupuisto

Kesäkuu
Su 9.6. klo 11-13. paikka tarkentuu

Heinäkuu lomaillaan

Elokuu
Ke 21.8. klo 19:30, Pirkkolan urheilupuisto

.


VALMENTAJAT

Juoksija

Hedvig Lundsten

Hedvig on kokenut juoksun alkeiskurssiemme ja juoksutekniikkatreeniemme ohjaaja. Hedvig on aktiivinen kuntojuoksija ja tuntee hyvin harrastajan haasteet, oli kyse sitten ensimmäisestä kilometristä tai ensimmäisestä maratonista. Hedvigin ohjaamana moni raatamolainen onkin menestyksekkäästi juossut ensimmäisen vitosen tai kympin juoksutapahtumansa! Hedvig on myös pidetty työporukoiden juoksuttaja.

Juoksukoulujen lisäksi Hedvig on monelle tuttu myös Raatamon Juoksijan Pilates -treenien ohjaajana.

Koulutukseltaan Hedvig on fysioterapeutti (YAMK), Physiopilatesohjaaja (FIHF), PhysioTrainer (FIHF) ja Ravintovalmentaja (FIHF). 

Hedvig on kannustava ja perusteellinen ohjaaja. Hedvigin treeneissä sekä haastetta että sopivia vaihtoehtoja löytyy kaikentasoisille juoksijoille.

Polkujuoksija

Antti Rautio

Antilla on vuosien kokemus eri tasoisten polkujuoksukoulujen suunnittelusta ja toteuttamisesta ja juoksijoiden valmentamisesta. Antti on ultrajuoksija, joka kiertää niin kotimaisia polkukisoja kuin vuoristoultria maailmalla. Antti on juossut mm. 128 km Transgrancanaria -kisoja, Karhunkierroksen satamailisen sekä UTMB:n 170 km kaksi kertaa.

Antti on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja hänellä on kattava täydennyskoulutus outdoor-lajeissa: polkujuoksun ohjaajakoulutuksen lisäksi erityisosaamista löytyy mm. hiihdossa ja maastopyöräilyssä.

Ohjaajana Antti on rento, mutta vaativa ja analyyttinen. Antti huomioi aina yksilöllisiä tarpeita ja auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi. 

Sami Hiendanpää

Sami Hiedanpää

Samin treenit ovat suuntautuneet triathlonin täysmatkojen jälkeen luonnon keskelle metsäisille poluille, vesien äärelle ja hangille. Samin ohjauksesta saa nauttia erityisesti treeniryhmässämme pitkin vuotta. 

Sami on mm.pätevöitynyt triathlonvalmentaja (taso 1), Suomen Ladun polkujuoksuohjaaja ja Eslu Vok-1.

Sami ohjaa ja valmentaa rauhallisesti ja rautaisella ammattitaidolla. Samin vetämät yhteislenkit vievät juuri sopivalla vauhdilla hienoihin luontokohteisiin, niin vanhoille kuin uusille poluille, taaten lopputuloksena hyvän olon.


Valmennus ja testaus

Tarvitsetko henkilökohtaista valmennusta tai treeniohjelmaa? Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi, niin katsotaan voimmeko auttaa. Tietoa henkilökohtaisen valmennuksen ratkaisuistamme ja yhteydenottolomakkeen löydät täältä.

Asiakkaanamme saat kumppanimme Pihlajalinnan Pikku Huopalahden kuormituslaboratorion kuntotestit etuhintaan. Teemme myös kenttätestejä syke- ja laktaattimittauksin.