polkujuoksu

Juokse ensimmäinen 5 km, aloita polkujuoksuharrastus tai valmistaudu ensimmäiseen polku-ultraan! Ammattilaisemme auttavat eteenpäin harrastuksessasi ja treeni parhaassa porukassa motivoi.

Juoksukoulut 2022

Alta löydät juoksukoulujen esittelyt ja seuraavana alkavien ryhmien tiedot. Tutustu myös valmentajiemme esittelyihin! Juoksukoulujen lisäksi järjestämme kaikille asiakkaillemme avoimia maksuttomia yhteislenkkejä sekä välinekokeiluja yhteystyökumppaniemme kanssa. Asiakkaanamme saat myös rahanarvoisia etuja välinehankinnoissa sekä testauspalveluissa. Mukaan ilmoittaudut sivun alareunan lomakkeella.

juoksijoita

Juoksun alkeet

Haaveiletko ensimmäisestä juoksukilometristä? Ehkä olet jo aloitellut, mutta vitosen lenkki tuntuu kaukaiselle? Kiinnostaisiko sinua Raatamon Outdoor Crosstraining -ryhmät, mutta niiden juoksukuntovaatimukset arveluttavat?

Tule rakentamaan vahva pohja juoksuharrastuksellesi motivoivassa porukassamme! Juoksun alkeet -kurssi koostuu kuudesta tunnin mittaisesta treenistä, joissa käydään läpi juoksun tekniikkaa, tehdään juoksun aloitusta tukevia oheisharjoituksia ja tietysti juostaan yhdessä, ensin vähän kerrallaan. Kurssilla käydään läpi myös juoksijan tarvitsemaa kehonhuoltoa, harjoittelun mitoittamista niin, että vältetään vammat ja ylikuormitus, ja puhutaan motivaatiosta juoksua aloittaessa.

Eläintarha, Helsinki 4.4. -16.5.2022

Helsingin Eläintarhan ja Laakson alueella maanantaisin 4.4. -16.5.2022 klo 18:30-19:30 treenaava juoksun alkeiskurssi. Pääsiäismaanantai lomaillaan välissä. Juoksukoulun ohjaajana toimii Hedvig Lundsten

Hinta

Kurssin hinta 129,00 €.


polkujuoksua

Polkujuoksun perusteet

Lenkkeilet jo suhteellisen säännöllisesti, mutta polkujuoksu ja myös pidemmät juoksumatkat kiinnostavat? Olet ehkä juossut Raatamon kanssa poluilla Outdoor Crosstraining -treeneissä ja haluat oppia lisää?

Raatamon polkujuoksun peruskurssi opettaa oikeat tekniikat erilaisiin maastoihin, antaa tietoa oman harjoittelun suunnitteluun sekä tarjoaa muut tarvittavat perustiedot polkujuoksuharrastuksen alkutaipaleelle.

Kurssi koostuu kuudesta 75 min mittaisesta treenistä, joissa käydään läpi polkujuoksun erityispiirteitä, opetellaan hyvän juoksutekniikan toteuttamista poluilla, harjoitellaan ylä- ja alamäkitekniikkaa, käydään läpi juoksuharjoittelun ohjelmointia ja tehdään eritehoisia treenejä poluilla. Kurssilla käsitellään myös polkujuoksijan oheisharjoittelua, kehonhuoltoa ja tarvittavia välineitä.

Aiempaa polkujuoksukokemusta ei tarvita. On kuitenkin hyvä, jos olet lenkkeillyt suhteellisen säännöllisesti ja pystyt tarvittaessa 7-10 km lenkkeihin tasaisella.

Seuraavat ryhmät:

Paloheinä, Helsinki 19.4.-30.5.2022

Helsingin Paloheinässä tiistaisin klo 18-19:15 treenaava polkujuoksun peruskurssi. Tiistai 24.5. pidetään taukoa. Ohjaajana toimii Antti Rautio.

Hinta

Kurssin hinta 129,00 €.


Juoksija vuoristossa

Unelmana ultra -pienryhmävalmennus

Juoksu kulkee jo, mutta mitä on 42 km tuolla puolen? Olet aktiivinen polkujuoksija ja suunnittelet ensimmäistä pitempää tunturijuoksua tai juoksuvaellusta?

Raatamon ultrajuoksun pienryhmävalmennus sopii ensimmäiselle pitkälle matkalle tähtäävälle, ehkä jo lyhyempiä tunturijuoksuja kokeilleelle. Valmennuksen pääpaino on vuori- ja tunturijuoksussa, mutta sileälläkin viihtyvät saavat eväitä harrastukseen. Ultrajuoksijan tie on raskas eivätkä kurssit korvaa lukemattomia yksinäisiä harjoitustunteja tien päällä tai tiettömässä maastossa. Ultrajuoksukurssiltamme saat kullanarvoista tietoa ja osaamista harjoittelusi tueksi ja vältät myös pahimmat sudenkuopat sekä harjoittelussa että kohdetapahtumassa. 

Valmennus koostuu kahdesta verkkotapaamisesta/luennosta ja neljästä yhteisestä harjoituksesta, harjoitusohjelmasta, joka on skaalattavissa eri lähtötasojen mukaan sekä henkilökohtaisesta konsultoinnista harjoitusohjelman sovittamiseksi tai tarkistamiseksi.

Ensimmäinen etätapaaminen on projektin kick-off, jossa käydään läpi osallistujien taustaa ja tavoitteita sekä käsitellään mm. ultrajuoksuharjoittelun ohjelmointia. Toisen luennon aiheena ovat ainakin energia-aineenvaihdunta ja ravitsemus ulrajuoksussa. 

Yhteisissä harjoituksissa pääkaupunkiseudun kohteissa, kuten Malminkartanonhuipulla, tehdään mäkitreenejä ja muita tyyppiharjoitteita, tutustuen samalla myös välineisiin ja tekniikkaan.

Ultrajuoksu Raatamo

Lähtötaso: pystyt valmennuksen alussa yli 20 km lenkkeihin tasaisella ja sinulle on kertynyt kokemusta myös polkujuoksusta.

Aikataulu

Unelmana ultra

Kysy lisää tulevista valmennusjaksoista:

info@raatamo.fi

Ultravalmentajana toimii Antti Rautio


Ohjaajamme

Juoksija

Hedvig Lundsten

Hedvig on kokenut juoksun alkeiskurssiemme ja juoksutekniikkatreeniemme ohjaaja. Hedvig on aktiivinen kuntojuoksija ja tuntee hyvin harrastajan haasteet, oli kyse sitten ensimmäisestä kilometristä tai ensimmäisestä maratonista. Hedvigin ohjaamana moni raatamolainen onkin menestyksekkäästi juossut ensimmäisen vitosen tai kympin juoksutapahtumansa! Hedvig on myös pidetty työporukoiden juoksuttaja.

Juoksukoulujen lisäksi Hedvig on monelle tuttu myös Raatamon Juoksijan Pilates -treenien ohjaajana.

Koulutukseltaan Hedvig on fysioterapeutti (YAMK), Physiopilatesohjaaja (FIHF), PhysioTrainer (FIHF) ja Ravintovalmentaja (FIHF). 

Hedvig on kannustava ja perusteellinen ohjaaja. Hedvigin treeneissä sekä haastetta että sopivia vaihtoehtoja löytyy kaikentasoisille juoksijoille.

Polkujuoksija

Antti Rautio

Antilla on vuosien kokemus eri tasoisten polkujuoksukoulujen suunnittelusta ja toteuttamisesta ja juoksijoiden valmentamisesta. Antti on ultrajuoksija, joka kiertää niin kotimaisia polku-ultria kuin vuoristoultria maailmalla. Antti on juossut mm. 128 km Transgrancanaria -kisoja, Karhunkierroksen satamailisen sekä tuoreimpana saavutuksena UTMB:n 170 km viime vuonna. Tällä hetkellä Antti treenaa UTMB 2022:lle.

Antti on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja hänellä on kattava täydennyskoulutus outdoor-lajeissa: polkujuoksun ohjaajakoulutuksen lisäksi erityisosaamista löytyy mm. hiihdossa ja maastopyöräilyssä.

Ohjaajana Antti on rento, mutta vaativa ja analyyttinen. Antti huomioi ryhmän kaikki jäsenet ja auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa. 

Mika Vänni

Mikalla on monipuolinen lajiosaaminen ja vahva kokemus liikunnanohjauksesta. Polkujuoksu on jo useamman vuoden ajan ollut Mikan päälaji, vieden hienoille matkoille ultrajuoksun parissa sekä erilaisten ryhmien kanssa juoksuharjoittelun maailmassa. Ikimuistoisinta poluilla ovat upeat kohtaamiset ihmisten kanssa.

Nykyään Mikan omat tavoitteet poluilla ovat hyvinvoinnin ja kunnon ylläpito sekä pk-harjoittelu canicrossia varten.


Koulutukseltaan Mika on liikunnanohjaaja ja osaamista löytyy juoksun lisäksi muistakin kestävyyslajeista sekä voimaharjoittelusta.


Ohjaajana Mika on rento ja innostava. Hän osaa eriyttää ja analysoida toimintaa ryhmässä yksilöt huomioiden.

Sami Hiendanpää

Sami Hiedanpää


Valmennus ja testaus

Tarvitsetko henkilökohtaista valmennusta tai treeniohjelmaa? Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi, niin katsotaan voimmeko auttaa. Tietoa henkilökohtaisen valmennuksen ratkaisuistamme ja yhteydenottolomakkeen löydät täältä.

Asiakkaanamme saat kumppanimme Pihlajalinnan Helsingin kuntotestausaseman kuntotestit etuhintaan. Teemme tarvittaessa myös kenttätestejä syke- ja laktaattimittauksin.