Lobuchen kiipeilymatka Nepaliin 2022–2023

Haaveiletko vuorista ja kiipeämisestä maailman upeimmille huipuille Himalajalla? Toteutamme yhteistyössä Matkatoimisto Aventuran kanssa vuorivalmennusprojekteja, jotka auttavat sinua toteuttamaan unelmasi!

 

Aventura x Raatamo – vuorikiipeilijän fyysinen harjoittelu ja Lobuchen kiipeilymatka Nepaliin 2023–2024

Aventura ja Raatamo järjestävät yhteistyössä vuoden mittaisen ryhmävalmennuksen, joka valmistaa sinut fyysisesti ja psyykkisesti edessä odottavaan haasteeseen: 6119 metrin korkeuteen kohoavan Lobuchen itäisen huipun valloitukseen keväällä 2024! Valmennusjakso käynnistyy maaliskuussa 2023. Jakson aikana treenaat fyysisen kuntosi tehtävän vaatimalle tasolle motivoivassa ryhmässä kokeneiden ammattilaisten opastuksella, kehittäen monipuolisesti suorituskykyäsi ja valmiuksiasi vuoristovaellukseen ja vuorikiipeilyyn. Yhteinen projekti huipentuu Nepalin vuorikiipeilymatkaan keväällä 2024. 

 

Osallistuminen tälle vuorivalmennusjaksolle ja Nepalin kiipeilymatkalle ei edellytä sinulta urheilutaustaa, kovaa kuntoa tai kiipeilykokemusta. Valmennusjakso vaatii sinulta kiinnostusta lajiin, intohimoa vuoriin ja sitoutumista harjoitteluun.


Ryhmävalmennuksen sisältö

 

  • Yhteiset tapaamiset kuukausittain (kenttätestit, yhteiset treenit, harjoitusleiri maastossa)
  • Progressiivinen, kahden kuukauden välein päivittyvä harjoitusohjelma
  • Edistymisen seuranta:yhteisten testien lisäksi työkalut oman harjoittelun seurantaan
  • Tietoa mm. vuorikiipeilyn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista ja harjoittelun perusteista sekä tiimityöskentelystä ja ryhmädynamiikasta retkikuntatoiminnassa
  • Sosiaalinen treenialusta: yhteisen keskustelun mahdollistava ryhmä, jonka avulla tavoitat myös valmentajasi

 

Valmennuksesta

 

Aloituspäivä Helsingissä maaliskuussa 2023 tarjoaa perustiedot matkasta ja valmennuksesta. Täällä tapaat retkikuntasi ensimmäisen kerran. Saat infoa matkan käytännön asioista, kuten vakuutuksista ja varusteista. Kerromme myös vuorikiipeilyn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista ja siitä, miten vastaamme niihin valmennusjakson aikana.

Valmennus koostuu yhteisistä fyysisen kunnon harjoituksista, pitkästä maastoharjoituksesta ja progressiivisesti etenevästä harjoitusohjelmasta. Projekti jakautuu harjoitteluun totuttavaan ja opettavaan vaiheeseen, peruskuntokauteen ja suoritukseen valmistavaan kauteen. 

Harjoittelun yhteydessä käsitellään myös vuorikiipeilyssä ja muilla haastavilla vaelluksilla kohdattavia psyykkisiä ja sosiaalisia kuormitustekijöitä ja harjoitellaan niistä selviämistä sekä ryhmänä toimimista. Valmennuksessa pääset hyvissä ajoin tutustumaan retkikuntasi jäseniin ja voit luottavaisin mielin lähteä matkalle, kun tiedät miten toimitte yhdessä kuormittavassa tilanteessa. Valmennuksen aikana saat kattavat tiedot matkasta, varusteista ja vuorikiipeilystä harrastuksena. Lisäksi haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden keskustella kokeneiden valmentajiemme ja oppaan kanssa sinua askarruttavista asioista. 

Fyysinen harjoittelu aloitetaan kenttätesteillä, yksinkertaisilla ryhmässä suoritettavilla kestävyyden, lihasvoiman ja kehonhallinnan testeillä, joilla tekevät näkyväksi yksilöllisiä vahvuuksia ja kehitystarpeita. Kenttätestit toistetaan projektin aikana. 

Yhteisissä ohjatuissa harjoituksissa opetellaan ja tehdään yhdessä vuorikiipeilijän tyyppiharjoitteita, kuten erilaisia mäkitreenejä, sekä opetellaan voimaharjoittelun ja kehonhuollon tekniikoita omatoimisen harjoittelun tarpeisiin. Harjoituksissa toimitaan usein ryhmänä tai parin kanssa: näin kehitämme yhteistyökykyä, ryhmän sisäistä kommunikaatiota ja osaamista.

Yksi yhteisistä harjoituskerroista on pitkä maastoharjoitus, jossa pääpaino on ryhmänä toimimisessa maasto-olosuhteissa ja oman suorituskyvyn ja ryhmän suorituskyvyn rajojen tunnistamisessa. Harjoitusten aikana pääset tutustumaan myös matkalla käytettäviin varusteisiin ja niiden käyttöön. 

Valmennusjaksoa ohjaa yhteisten harjoitusten lisäksi harjoitusohjelma. Ryhmäläiset harjoittelevat sitä noudattaen omatoimisesti, pitkäjänteisesti ja nousujohteisesti. Ohjelma koostuu eri harjoituskausiin sovitetusta kestävyysharjoittelusta ja vuorikiipeilyä tukevasta voimaharjoittelusta. Valmennuksen tueksi saat työkaluja harjoittelun ja edistymisen seurantaan: esimerkiksi ohjeita sykeohjattuun harjoitteluun sekä harjoituspäiväkirjan. Tukea harjoitteluun saat muilta ryhmäläisiltä sekä valmentajilta, jotka auttavat tarvittaessa kysymyksissä ja harjoitusohjelman soveltamisessa erilaisissa tilanteissa.

Valmentajat

Valmentajina toimivat Aventuran matkanjohtaja, vuorikiipeilijä Anni Penttilä ja Raatamon valmentaja, liikuntafysiologi Jussi Konttinen. 

Anni on kokenut vuorikiipeilijä ja seikkaillut mm. Argentiinan, Himalajan, Tansanian ja Alaskan vuorilla. Mainittakoon myös, että Anni nousi Mt. Everestin huipulle vuoden 2021 keväällä! Vuorikiipeilyn lisäksi Anni harrastaa monipuolisesti urheilua niin polkujuoksun kuin maastopyöräilyn parissa.

Jussi on Raatamon perustaja ja liikuntafysiologi (TtM). Jussilla on 15 vuoden kokemus erityisammatteihin ja vaativissa olosuhteissa tehtäviin suorituksiin liittyvän toimintakyvyn arvioinnista ja kehittämisestä. Raatamossa Jussi on erikoistunut tavallisten ihmisten valmentamiseen epätavallisiin suorituksiin.


Alustava aikataulu

11.3.2023 Aloituspäivä Helsingissä klo 11-13
22.4.2023 Lähtötason testaus Helsingissä klo 14-17
4-5/2023 Tekniikkaa ja totuttelua harjoitteluun
6-9/2023 Peruskuntokausi
7/2023 Ei ohjattuja yhteisiä treenejä
10/2023-02/2024 Valmistava kausi ja testaus
12/2023 Pitkä maastoharjoitus

MATKAN KESTO 18 päivää, perillä 16 yötä, vaellus 14 pv.

MATKAN HINTA  4 900 €

LÄHTÖ 02.04.2024–19.04.2024

Matka ja valmennus varataan yhtenä kokonaisuutena Aventuralta. Kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä kannattaa kääntyä Aventuran puoleen. Matkan tiedot, varauslomakkeen ja yhteystiedot lisätietoja varten löydät Aventuran sivuilta:

Kaikissa valmennukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Raatamoon: 0408269933 tai info@raatamo.fi.